Jak oslnit ženu svých snů? Pozvěte ji na večeři, kterou sami připravíte. Nepropadejte panice – internet je plný podrobných receptů i názorných videonávodů, podle kterých by uvařila i cvičená opice. Na problém můžete narazit jedině v souvislosti s chybějícími kuchyňskými potřebami, v těch totiž spočívá to pravé tajemství šéfkuchaře. A protože naprostým základem každé kuchyně jsou nože, prozradíme vám, bez jakých variant se pravděpodobně neobejdete.

Typy nožů

V nabídkách výrobců najdete i desítky typů nožů. Jednotlivé typy jsou určeny pro specifické úkony a v zásadě se dělí podle typu ostří.

 

Tvrdé jádro každé výbavičky tvoří univerzální kuchařské nože s čepelí o délce 15 až 20 centimetrů. Sáhněte po délce, se kterou se vám bude příjemně pracovat. Podstatné je, abyste krájeli ingredience a nikoliv své prsty. Délka nože by měla být taková, abyste neměli problém nakrájet např. řízky z kýty. Mírně prohnutá čepel umožňuje sekání koření jako kolébkou.

 

Tajemství šéfkuchaře - nože Tescoma

 

Věnujte dostatečnou pozornost rukojeti. Měla by být ergonomická – tedy tvarovaná tak, abyste při krájení neotírali klouby o prkénko.

 

Hodit se vám budou také kratší, cca 10 cm dlouhý kuchařský nůž a ještě kratší „loupací“ nožík se zahnutým ostřím. Případně zeleninový nůž s rovným ostřím a špičkou zahnutou dolů. Tento typ nože je neocenitelný při loupání brambor a čištění zeleniny.

 

Tajemství šéfkuchaře - nože Tescoma

 

Patříte-li do řad pokročilejších kuchařů, pak by ve vašem kuchyňském arzenálu neměl chybět cca 15 cm dlouhý vykosťovací nůž a plátkovácí nůž o dvojnásobné délce. Pomůže vám vykouzlit úhledné pátky z kýty jedním pohybem.

 

Nezapomeňte ani na nože s vroubkovaným / zoubkovaným ostřím na krájení zeleniny a potravin s odolnější slupkou nebo kůrou. Přijdou vám vhod při krájení chleba i vzdorujících rajčat.

 

 

Tajemství šéfkuchaře - nože Tescoma

 

Kvalitní nože i další kuchyňské potřeby seženete například u známého prodejce Tescoma. Nože Tescoma vás určitě mile překvapí skvělým poměrem ceny a kvality. To je to pravé tajemství šéfkuchaře!